Over at SWE we´re having our traditional Julkalender in December. This year the focus is at recepies and things created around this. Really fun! This is my first contribution for door number three.
I love making my own candy for Christmas and this is Dajmkonfekt. The perfect gift is to fill a beutiful box with chocolate.
Papers from Pion Design and flowers fron Prima!
In Swedish:
Dajmkonfekt
2 pkt Dajm ca 60 gr
250 gr marsipan
2 msk florsocker
1 msk rom (kan utslutas)
175 gr mörk eller ljus choklad
20 st skållade halverade mandlar
Gör så här:
Lägg Dajm i en plastpåse och kavla sönder den.
Blanda Dajmen med rumsvarm marsipan, rom samt
florsocker.
Forma kulor eller ovala praliner.
Smält chokladen och doppa pralinerna i den.
Dekorera varje pralin med en halv skållad mandel.
Låt stå svalt.
2 kommentarer:
Denne oppskriften skal prøves ut. Disse godisene ser velsmakende ut, yummy! Jeg får tak i Daim sjokolade på IKEA i Milton Keynes. Er jeg heldig så får jeg ordentlig marsipan på IKEA også. Tak for tipset. Esken du har laget er aldeles nydelig. Dette blir en flott jule gave :)
adorable box, and yummy cake :)
Skicka en kommentar