onsdag 22 augusti 2007

Väskkort!

Fick en beställning på ett kort till en dam som fyller 60 och är galen i väskor och skor. Hennes barn ville gärna skämta lite om detta.


Jag äger inga väsk eller skostämplar så jag fick ta mig en rejäl funderare. Är man en dam på 60 som har detta intresse ville jag göra ett elegant kort men samtidigt humoristiskt.


Kom på att jag sett kort i form av en väska. Hittade till slut en mall jag gillade och satte igång.

Jag har använt ett papper från BG som jag inkat och ritat sömmar runt. Knäppningen och handtaget fick jag klura på ett tag. Ville inte ha några synliga fästanordningar. Skar dubbla remsor av papper och gjorde remmen av. Sedan skar jag små hål på baksidan och stack in remmarna. Knäppningen är ett metallspänne som jag knutit fast med ett silverfärgat organzaband. Är väldigt nöjd med utsidan och mina "tekniska" lösningar. Den känns stadig och rejäl.
Sedan fodrade jag insidan med ett mossgrönt papper. Inkade och ritade sömmar. Det funkade inte att sätta papper över organzabandet så det fick bli en speciallösning. Rosetten fick bli en dekoration i en blomma. För att tanken skulle gå igen fick samma blomma pryda insidan av locket. En liten väsk och skotokig hängeltjej sitter och dinglar i nollan. Väskorna har jag gjort av en fickstämpel. Skorna är fötter på diverse hängelstämplar. En riktig utmaning blev detta projekt men jag känner mig rätt nöjd med min första väska. Hoppas att mottagaren gillar den också!Nu ska jag fortsätta med mitt liftprojekt. Har två kort på gång med Muhren och Paradise som förebilder! Så kolla gärna in igen! Måste börja klura på finalbidraget till Scrappiz också.

5 kommentarer:

SusanneSj sa...

Wow! Så snyggt du gjort, den var urläcker!
Kram

ulrika_m sa...

Oj, oj, oj vad du är duktig! Gillar verkligen väsk-idén, den kanske jag lånar någon gång framöver! Supersnyggt gjort, alltihop. Fina detaljer, genomarbetat.

yngla sa...

Men OJ vilket snyggt kort och vilken kreativ lösning! Härlig väska av fickstämpeln!!!

Sanna F sa...

Jätte fint!!!

Petraso sa...

wow vilket härligt kort blev sugen på att göra en också!

du har massa fina saker i blogggen och du är otroligt duktig liftare!
Vilket projekt....