fredag 7 augusti 2009

Tillbaka efter en liten tripp med bilen!

I tisdags rullade vi iväg mot Kalmar! Första resan som barnfamilj. Vi bestämde oss för att ta det lite piano och vara borta bara två nätter! Förståndigt! Efter tre dagar är vi rätt trötta!:)

Vi hann inte längre än till Vårby där det blev yoghurt stopp sedan somnade Viggo en timme ungefär. I Norrköping åt vi lunch och jag passade på att titta in hos Pysselpassion. Hittade lite papper, bling, band och chalks till bra priser. Jättefin lokal hade hon men nu ska de stänga butiken. Vi rullade vidare mot Söderköping där vi skulle äta gigantiska glassar! Det vara bara det att det skulle resten av Sverige också!

Det var ju kö som på Stureplan! Det fick bli en hink med glass i deras kiosk istället! 60 kronor för en hink med fem kulor, mjukglass och strössel! Det var riktigt gott! Vi mumsade på glassen på en bänk vid slussen. Vi får nog återkomma lite off season och äta glasskonstverken!


Viggo tyckte att det var mums.


Aldrig trodde jag att vi skulle trycka i oss alla fem kulor plus mjukglass men slut tog det!

Efter ett stopp för middag på gyllene M:et i Oskarshamn, hej hej Nettan, kom vi fram till Kalmar vid 20.00 tiden. Viggos resesäng fick precis plats i det hyfsat stora hotellrummet. Sjöutsikten var desto bättre! Viggo var vaken till 22.30 sov till 23.15 då han vaknade och var jätteledsen. Resten av natten sov han mellan oss. Jag sov ju sådär måste jag erkänna.

Onsdag bar det över till Öland. Vi åkte upp till Byxelkrok för en lunch på Sjöstugan. Vi åt där för 15 år sedan, då var det vita dukar och kanon. Nu var det allt annat än kanon! Sedan åkte vi till Raukarna. Jo, det finns på Öland också!

Mina sötisar! Viggo var på strålande humör! det har han varit hela resan trots att han faktiskt mest fått suttit i bilen eller vagnen! Den ungen är verkligen solsken mest hela tiden!


Otroligt vackert!

Efter ett stopp i Borgholm och på Paradisverkstaden intog vi en kanon middag i Kalmar på Table 20. Stupade i säng vid 22.00 tiden allihopa och sov till 07.00. Ett besök på Kalmar slott var vi ju tvungna att göra innan vi åkte hemåt via Vimmerby. Viggo sov gott när vi kom till Astrid Lindgrens värld. Han fick sova vidare så gör vi ett besök när han är större. Summan på våran resa var att Kalmar var oväntat vackert! Öland är alltid fint men vissa minnen kanske ska få vara just minnen. Flundra på Sjöstugan blir det aldrig igen! Nu väntar bara ett lass med tvätt!

Kramar från mig!

3 kommentarer:

MissMian sa...

Låter som ni haft det mysigt!!!

webmosterhelene sa...

Men åh, ni verkar haft det supermysigt!! Viggo ser så söt och nöjd ut!

Vi är kvar på landet tills på söndag, sen åker vi hemåt. Längtar till min scraphörna och få göra nåt med alla fina sommarfoton *s*

Vi får försöka ordna nåt pysslande tillsammans snart!

Kram kram

CillaT sa...

Vad härligt ni verkar haft det! Kul! Skönt att bilåkandet har funkat.

Kram!